View My Stats

luni, 6 octombrie 2008

DZUNDZA


DZUNDZA
Ĩn urmã cu 16 ani,un actor din BASIC INSTINCT mi se pãruse remarcabil,singurul care avea habar de actorie—Dzundza (ĩntr—un fel,polul comic al filmului,”Sancho”).16 ani mai târziu,tot Dzundza mi se pare cel mai interesant actor din film (şi singurul care n—are nici un fel de revendicãri la sex—appeal).Ĩn tandemurile poliţiste din cinemaul american,tandemul de albi:unul sexy,altul rotofei,este alternativa la varianta politic corectã (poliţist alb şi poliţist afroamerican).
Ĩn stilul macho,supravoltat al thrillerului verhoevenian Dzundza e o oazã de bonomie şi comic. Câteva din scenele lui cu Douglas sunt strunã.
Nu ştiu ca Dzundza sã mai fi avut vreo altã şansã la faimã.I—am ĩntâlnit numele numai ĩn distribuţiile unor producţii de duzinã.
Existã un thriller,anterior lui BASIC ...,cu care acesta seamãnã:MAREA DE IUBIRE,cu Pacino. Grilele,comparând,sunt:Pacino/Douglas,Stone/Barkin,Dzundza/Goodman.Dar filmul mai vechi n—are nimic din glamourului celuilalt (deşi experienţa vast superioarã a echipei Pacino,Barkin,Goodman ar fi trebuit sã—l recomande).

Niciun comentariu: