View My Stats

marți, 11 august 2009

















































IUBIŢII TINERI/ YOUNG LOVERS, o mai veche şi senzaţionalã melodramã—cocteil [include cantitãţi moderate ĩnsã neneglijabile de arte marţiale, nuditate, sex, muzicã, sânge] SHAWSCOPE, cu defecte de ritm, ĩnsã ĩn general foarte digerabilã şi chiar ĩngrijit lucratã, cu un laitmotiv muzical sentimental extraordinar, are o distribuţie ĩntr—adevãr simpaticã—mai ales actorii celor trei roluri centrale—Junming, Lanjin şi Yili.
Chiu Junming şi Fang Lanjin sunt colegi de studii, el fiind sãrac iar ea bogatã, şi la aniversarea lui Lanjin oaspetele cel mai dorit este Junming; ei formeazã, ĩmpreunã cu un alt bãiat, deasemeni bogat, un grup. Familia lui Junming e compusã din tatãl bãtrân, hodorogit, bolnav, şi fratele care—i ĩntreţine pe toţi. Fratele comite un omor involuntar şi e arestat; tatãl moare la spital, iar Junming ĩşi cautã o slujbã, pânã ce se angajeazã chelner la un restaurant, iar o greşealã comisã acolo—Junming varsã şampanie pe hainele unui client care era ĩnsoţit de o fermecãtoare curtezanã—face ca tânãrul sã demisioneze şi sã pãrãseascã restaurantul ĩnsoţit de curtezana despre care tocmai a fost vorba.
Familia lui Lanjin dezaprobã legãtura celor doi tineri, iar copila le face reproşuri amare pentru inumanitatea lor.
Yili, dibacea curtezanã, ĩl angajeazã pe Junming ca şofer şi ĩi permite sã locuiascã la ea. Nimic nu se petrece ĩntre cei doi—cel puţin pentru moment—ĩnafara unui ultrapicant joc cu tricouri ude. Se vede ĩnsã cã Junming e otrãvit s—o tot vadã pe Yili ĩmpreunã cu clienţii ei. Tânãrul a devenit ĩntreţinutul unei curtezane.
Ĩntre timp, Langjin apeleazã la nişte interlopi pentru a—i da de urmã lui Junming. Puşlamaua care e—n mãsurã sã i—l arate lui Langjin pe Junming ĩndeplinindu—şi funcţia de escortã a lui Yili se gândeşte sã profite pe loc de descurajarea copilei, fãcându—i avansuri. Junming aude ţipetele disperate ale lui Langjin, dã fuga, o salveazã, apoi pleacã ĩmpreunã pe o insulã, la casa unchiului lui Junming, unde vor trãi o vreme. Poliţia ĩi gãseşte şi—i aduce ĩn oraş. Lui Junming i se intenteazã proces pentru rãpire; el locuieşte din nou la curtezana Yili, de care se şi apropie trupeşte, cu toate cã, bosumflat, o trateazã prost, iar ea e convinsã cã nu—l meritã.
Junming e condamnat la zece ani de ĩnchisoare; familia lui Langjin primeşte prost cererea ĩn cãsãtorie, şi vor sã mãrite fata cu tânãrul bogat despre care a fost vorba la--nceput. Acesta se dezvãluie a fi un cinic care n—o iubeşte pe Langjin, ci vrea zestrea ei; o ĩncercare de a o viola pe fatã sfârşeşte cu uciderea lui de cãtre panicata Langjin, care se ascunde.
Junming asasineazã şi el pe cineva, ĩnsã e rãnit, şi se refugiazã la casa unchiului, pe insulã, unde o gãseşte şi pe Langjin.

Niciun comentariu: